| https://sph.uhas.edu.gh/pay4d | https://redboston.edu.co/images/ | https://www.utsvirtual.edu.co/bo-slot | http://uda.ub.gov.mn/bo-togel/ | http://eservicetraining.bbs.gov.bd/slot-gacor | https://www.utsvirtual.edu.co/bocoran-slot/ | http://pca.unh.edu.pe/slot-deposit-pulsa/ | http://www.otcc.unitru.edu.pe/akun-maxwin/ | http://www.otcc.unitru.edu.pe/akun-wso/ | http://www.otcc.unitru.edu.pe/slot-bonus-new-member-100 | http://www.otcc.unitru.edu.pe/akun-gacor | http://www.otcc.unitru.edu.pe/bo-pay4d | http://www.class.jpu.edu.jo/pay4d | https://reb.gov.jm/pay4d | http://gcp.unitru.edu.pe/ | https://ihl.iugaza.edu.ps/slot-dana/ | https://siwes.nileuniversity.edu.ng/gacor303 | https://www.federalpolyede.edu.ng/toto-slot-168 | https://njhs.nileuniversity.edu.ng/slot-winrate-tertinggi | https://palarongpambansa2023.marikina.gov.ph/pay4d/ | https://ihr.uhas.edu.gh/oxplay | https://serbifin.mx/slot-dana/ | http://eservicetraining.bbs.gov.bd/bocoran-slot | https://www.uts.edu.co/laskar303 | https://www.uts.edu.co/bethoki303 | https://www.uts.edu.co/server4d | https://www.uts.edu.co/mbs303 | https://www.utsvirtual.edu.co/laskar303/ | https://ihl.iugaza.edu.ps/bethoki303 | https://idnslot.top/ | https://palarongpambansa2023.marikina.gov.ph/server4d | https://ihl.iugaza.edu.ps/mbs303 | https://palarongpambansa2023.marikina.gov.ph/ratuslot303/ | https://redboston.edu.co/pqrs/ | https://ucami.edu.ar/spin303/ | https://sop.uhas.edu.gh/4d-slot | https://eudem.mdp.edu.ar/slot-hoki/ | https://laskar303.cc/ | https://bethoki303.club/ | https://server4d.wiki/ | https://ratuslot303.top/ | https://mbs303.shop/ | https://spin303.xyz/ | https://rtplaskar.life/ | https://rtpbethoki303.top/ | https://rtpjitu.top/ | https://rtpratuslot303.com/ | https://rtpspin303.com/ |
Best Radiology MCQs Part 10 - radiologystar

Radiology MCQs Part 10

 

These Best Radiology MCQs Part 10 cover a wide range of topic related to radiology , making them essential tool for anyone preparing for radiology exams or seeking to deepen their knowledge in the field.

 

1. A viewbox for mammographic films should have a brightness of approximately:

A. 3.5 foot-candles.

B. 3.5 lumens.

C. 3500 luxes.

D. 3500 nits.

ANS:- D

2. The maximum field of view which can be obtained with a specific radiographic system is generally limited by the:

A. Focal spot size.

B. Anode size.

C. Anode angle.

D. Focal Length

ANS:- C

3. The x-ray photon energy range which will be most appropriate and produce the best contrast with iodine is:

A. 25 keV – 30 keV.

B. 30 keV – 33 keV.

C. 33 keV – 40 keV.

D. 60 keV – 70 keV.

ANS:- C

4. For vascular imaging with iodine contrast media you would expect to get the best contrast by using:

A. 35 kV.

B. 65 kV.

C. 95 kV.

D. 125 kV.

ANS:- B

5. For routine chest radiography you would expect to get the best contrast characteristics by using:

A. 35 kV.

B. 65 kV.

C. 95 kV.

D. 125 kV.

ANS:- D

6. The primary factor that limits the maximum MA that can be used during a radiographic exposure is:

A. Anode angle.

B. Focal spot size.

C. Cathode temperature.

D. Exposure time.

ANS:- B

 

7. The primary x-ray beam penetration (percent) through a patient can be increased by increasing the:

A. KV.

B. MAS.

C. Film-focus distance

D. Beam area.

ANS:- A

8. Relatively low KV values are used in some x-ray procedures for the purpose of:

A. Increasing penetration.

B. Increasing contrast sensitivity.

C. Decreasing patient exposure.

D. Decreasing area contrast.

ANS:- B

9. Changing the KV from 90 to 70 will generally:

A. Decrease calcium-soft tissue contrast.

B. Require an increase in MAS by at least a factor of 4

C. Increase patient exposure.

D. Decrease iodine-soft tissue contrast.

ANS:- C

10. Changing from a 5:1 ratio to a 10:1 ratio grid will :

A. Decrease Patient exposure.

B. Increase Image contrast.

C. Decrease Required KV or MAS.

D. Decreased X-ray tube heating.

ANS:- B

11. The radiographic visibility and contrast of a 1 cm soft tissue mass in the body would generally be decreased by an increase in all of the following EXCEPT;

A. Focal spot size.

B. Field of view.

C. KV.

D. Object-receptor distance.

ANS:- A

12. If a “medium” speed intensifying screen is replaced with a “high” speed screen (same phosphor material) for the purpose of reducing patient exposure, there will be less:

A. Contrast.

B. Visibility of anatomical detail.

C. Quantum noise.

D. Exposure latitude.

ANS:- B

13. The thickness of an intensifying screen has a significant effect on all of the following EXCEPT:

A. Image contrast.

B. Image blurring.

C. Receptor sensitivity.

D. Patient exposure.

ANS:- A

14. Underprocessing (underdevelopment) of radiographic film can result in increased film:

A. Sensitivity.

B. Contrast.

C. Fog.

D. None of the above

ANS:- D

15. The sensitivity (speed) of a radiographic film used with an intensifying screen can be affected by all of the following EXCEPT:

A. Amount of exposure.

B. Exposure time.

C. Developer concentration.

D. Development temperature.

ANS:- A

16. Compared to normal processing conditions, a general radiographic film developed at a higher temperature will have increase in all of the following EXCEPT:

A. Sensitivity (speed).

B. Hypo retention.

C. Base + fog density.

D. Density.

ANS:- B

17. If a “high” speed radiographic film is substituted for a “medium” speed film the results would be:

A. Higher contrast.

B. More visibility of detail because of more blurring.

C. Reduced patient exposure.

D. Increased quantum noise.

ANS:- A

18. Factors which would be appropriate for conventional chest radiography are:

A. Low contrast film.

B. 0.1 mm focal spot.

C. 120 kV.

D. 1 to 1 ratio grid.

ANS:- C

19. Conditions which can reduce contrast in a general radiographic image include:

A. Underexposure.

B. Overexposure.

C. Underdevelopment.

D. All of the Above

ANS:- D

20. If the KV for an abdominal radiograph is changed from 80 kV to 90 kV and the MAS is adjusted to give the same film density:

A. The exposure to the patient will increase.

B. The x-ray tube heating will decrease.

C. The contrast will increase.

D. The quantum noise will decrease.

21. Potential advantages of using a higher KV (90 rather than 70) in radiography include all of the following EXCEPT:

A. Increased patient exposure.

B. Reduced x-ray tube heating.

C. Shorter exposure times.

D. Decreased area contrast.

ANS:- A

Qs.22.The single-coated X Ray film is used in all of the following EXCEPT:

A. Mammography

B. CT Scan films

C. Skull X Ray

D. Fluroscopy films

ANS:- C

23.All of the following are true for Dental X ray films EXCEPT:

A. Embossed dot on film is to be kept near the crown of the examination tooth

B. Corners have sharp angles

C. Films are protected by lead foils

D. Occlusion film size is 2 ¼ X 3”

ANS:- B

24.Testing the efficiency of the washing process during X ray film processing is done by estimation of

A. Residual Iodine

B. Residual Silver

C. Residual Thiosulphate

D. Residual Chlorine

ANS:- C

25.Which of the following Radionuclides have the shortest half life?

A. Radioactive Iodine

B. Radioactive phosphorus

C. Technetium 99m

D. Radioactive Cobalt

ANS:- C

26.Annual effective dose of radiation for X –Ray technicians is less than

A. 30 mSv

B. 100mSv

C. 100mRem

D. 5 mRem

ANS:- A

27.All of the following are life saving measures in case of Contrast reaction EXCEPT:

A. Inj. Rantac

B. Inj Adrenalin

C. IV Saline infusion

D. Inj Phenargan

ANS:- A

 

 

FOR MORE MCQs CLICK HERE

 

FOR ANATOMY MCQs CLICK HERE 

 

 

BOOK LINK :- Kurjak, Asim; Chervenak, Frank A 4th Edition, Kindle

idn poker online

slot mental

wild bandito

pg soft

https://elephantparis.com/wp-content/mahjong-ways/

rtp slot

slot bonus new member

slot myanmar

slot demo

slot qris