| https://sph.uhas.edu.gh/pay4d | https://redboston.edu.co/images/ | https://www.utsvirtual.edu.co/bo-slot | http://uda.ub.gov.mn/bo-togel/ | http://eservicetraining.bbs.gov.bd/slot-gacor | https://www.utsvirtual.edu.co/bocoran-slot/ | http://pca.unh.edu.pe/slot-deposit-pulsa/ | http://www.otcc.unitru.edu.pe/akun-maxwin/ | http://www.otcc.unitru.edu.pe/akun-wso/ | http://www.otcc.unitru.edu.pe/slot-bonus-new-member-100 | http://www.otcc.unitru.edu.pe/akun-gacor | http://www.otcc.unitru.edu.pe/bo-pay4d | http://www.class.jpu.edu.jo/pay4d | https://reb.gov.jm/pay4d | http://gcp.unitru.edu.pe/ | https://ihl.iugaza.edu.ps/slot-dana/ | https://siwes.nileuniversity.edu.ng/gacor303 | https://www.federalpolyede.edu.ng/toto-slot-168 | https://njhs.nileuniversity.edu.ng/slot-winrate-tertinggi | https://palarongpambansa2023.marikina.gov.ph/pay4d/ | https://ihr.uhas.edu.gh/oxplay | https://serbifin.mx/slot-dana/ | http://eservicetraining.bbs.gov.bd/bocoran-slot | https://www.uts.edu.co/laskar303 | https://www.uts.edu.co/bethoki303 | https://www.uts.edu.co/server4d | https://www.uts.edu.co/mbs303 | https://www.utsvirtual.edu.co/laskar303/ | https://ihl.iugaza.edu.ps/bethoki303 | https://idnslot.top/ | https://palarongpambansa2023.marikina.gov.ph/server4d | https://ihl.iugaza.edu.ps/mbs303 | https://palarongpambansa2023.marikina.gov.ph/ratuslot303/ | https://redboston.edu.co/pqrs/ | https://ucami.edu.ar/spin303/ | https://sop.uhas.edu.gh/4d-slot | https://eudem.mdp.edu.ar/slot-hoki/ | https://laskar303.cc/ | https://bethoki303.club/ | https://server4d.wiki/ | https://ratuslot303.top/ | https://mbs303.shop/ | https://spin303.xyz/ | https://rtplaskar.life/ | https://rtpbethoki303.top/ | https://rtpjitu.top/ | https://rtpratuslot303.com/ | https://rtpspin303.com/ |
CT Scan MCQs With Answer Part 2 - radiologystar

Best CT Scan MCQs With Answer Part 2.

 

“Explore your knowledge with our comprehensive CT Scan MCQs With Answer Part 2. Test your understanding of computed tomography through a curated set of multiple-choice questions designed to enhance your expertise in medical imaging. Elevate your learning experience and reinforce key concepts with detailed explanations provided for each answer. Get ready to master CT Scan principles and stay ahead in your medical journey.”

 

 

1. Which of the following sets of section width and spacing would be most suitable for a general survey CT of the neck?

A. 0.75 mm thick every 0.75 mm

B. 3 mm thick every 5 mm

C. 3 mm thick every 3 mm

D. 10 mm thick every 10 mm

ANS:- C

2. The still viable ischemic cerebral tissue that surrounds the infarct core in a patient with an acute stroke is termed the:

A. Thrombolytic zone

B. Hemorrhage focus

C. Ischemic penumbra

D. Stroke volume

ANS:- C

3. Complex fractures of the wrist are most common in which of the following carpal bones?

A. Hamate

B. Scaphoid

C. Capitate

D. Triquetrum

ANS:- B

4. A complete CT study of the orbits should include:

A. 5 mm 5 mm axial sections only

B. 10 mm 10 mm axial and coronal sections

C. 3 mm 3 mm coronal sections only

D. 2.5 mm 2.5 mm axial and coronal sections

ANS:- D

5. High-resolution computed tomography (HRCT) is most commonly used for the evaluation of the:

A. Pancreas

B. Brain

C. Lungs

D. Pelvis

ANS:- C

6. Which of the following technical maneuvers may be used to remove unwanted pulsation artifacts from cardiac motion during a CTA of the chest for pulmonary embolism?

A. Automated bolus tracking

B. Automatic tube current modulation

C. Retrospective ECG gating

D. Saline flush

ANS:- C

7. During a general CT examination of the abdomen, an intravenous contrast agent is indicated and is administered with the aid of an automatic injector. Which of the following ranges of flow rate should be used?

A. 0.2-1.0 mL/sec

B. 1.0-3.0 mL/sec

C. 4.0-6.0 mL/sec

D. 7.0-10.0 mL/sec

ANS:- B

8. Diffuse fatty infiltration of the hepatic parenchyma may be referred to as:

A. Chromatosis

B. Steatosis

C. Cirrhosis

D. Lipomatosis

ANS:- B

9. The data for this reformatted image of the abdomen was most likely acquired in which of the following renal enhancement phases?

A. Pre-contrast

B. Corticomedullary

C. Nephrographic

D. Excretory

ANS:- B

 

10. CT images of the chest should be acquired with the patient:

A. At full inspiration

B. Breathing quietly

C. At full expiration

D. Breathing normally

ANS:- A

 

11. During CT scanning of the head, the gantry should be angled:

A. 15 degrees above the infraorbital-meatal line (IOML)

B. 10 degrees below the IOML

C. 0 degrees

D. 20 degrees above the skull base

ANS:- A

12. During CT examination of the larynx, the patient is often instructed to phonate the letter “E” in order to properly evaluate the:

A. Epiglottis

B. Uvula

C. Trachea

D. Vocal cords

ANS:- D

13. Which of the following display field of view (DFOV) values was most likely used to display the image?

A. 9.6 cm

B. 18.0 cm

C. 25.6 cm

D. 51.2 cm

ANS:- A

 

14. During a CT examination of a female pelvis for a suspected malignancy, ascites may be present in an area posterior to the uterus and ovaries known as:

A. The cul-de-sac

B. Morison’s pouch

C. The space of Retzius

D. The prevesical compartment

ANS:- A

15. Which of the following pathologic processes may be considered an interstitial disease of the lungs?

A. Bronchiectasis

B. Mediastinal lymphadenopathy

C. Pulmonary metastasis

D. Bronchogenic carcinoma

ANS:- A

15. An enterovesical fistula is an abnormal communication between the bowel and the:

A. Uterus

B. Bladder

C. Vagina

D. Umbilicus

ANS:- B

16. Prior to a CT colonography, the patient may undergo a process of bowel cleansing termed:

A. Purgation

B. Hydration

C. Catharsis

D. Fasting

ANS:- C

17. Positioning the patient with the knees flexed over a foam cushion during a CT examination of the lumbar spine assists in:

1. Decreasing the kyphotic curvature of the lumbar spine

2. Making the patient more comfortable throughout the exam

3. Decreasing the lordotic curvature of the lumbar spine

A. 1 only

B. 2 only

C. 3 only

D. 2 and 3 only

ANS:- D

18. The imaging plane that is parallel to the foot’s plantar surface is called the:

A. Coronal plane

B. Sagittal plane

C. Axial plane

D. Oblique axial plane

ANS:- C

19. The condition of intermittent cramping pain in the legs due to poor circulation is called:

A. Varices

B. Claudication

C. Stenosis

D. Thrombosis

ANS:- B

 

20. This HRCT image of the chest was most likely acquired with a section width of:

A. 1 mm

B. 5 mm

C. 7 mm

D. 10 mm

ANS:- A

21. The pituitary gland is best demonstrated during CT in which of the following imaging planes?

A. Axial

B. Coronal

C. Sagittal

D. Transaxial

ANS:- B

 

22. The most common site of organ injury due to blunt abdominal trauma is the:

A. Liver

B. Kidney

C. Spleen

D. Pancreas

ANS:- C

 

23. The adult spinal cord ends at what vertebral level?

A. T11-T12

B. L1-L2

C. L3-L4

D. superior portion of the coccyx

ANS:- B

 

24. Which of the following protocols would provide the best image quality for a 3D disarticulation study of the hip?

A. 10 mm 15 mm sections, standard algorithm

B. 10 mm 10 mm sections, bone algorithm

C. 1.5 mm 1.0 mm sections, bone algorithm

D. 5 mm 7 mm sections, standard algorithm

ANS:- C

 

25. Which of the following terms is used to describe a fibroid tumor of the uterus?

A. Leiomyoma

B. Cystic teratoma

C. Endometriosis

D. Corpus luteum

ANS:- A

 

26. The section thickness that would demonstrate the greatest detail of the paranasal sinuses is:

A. 3 mm

B. 5 mm

C. 7 mm

D. 10 mm

ANS:- A

 

27. Which of the following anatomic organs is located within the peritoneal cavity?

A. Pancreas

B. Kidneys

C. Uterus

D. Liver

ANS:- D

28. Which of the following may be included as part of a routine preparation for a general contrast-enhanced CT examination of the abdomen and pelvis?

1. Instructing the patient to take nothing by mouth (NPO) for 4 hours prior to exam

2. 1200 mL of oral contrast agent administered 90 minutes prior to exam

3. having the patient drink 4 liters of polyethylene glycol (PEG) 24 hours prior to exam

A. 1 only

B. 2 only

C. 1 and 2 only

D. 1 and 3 only

ANS:- C

29. During a complete CT scan of the pelvis, sections should be obtained from the:

A. Iliac crests to the pubic symphysis

B. Kidneys through the bladder

C. Bottom of the kidneys to the pubic symphysis

D. Iliac crests to the lesser trochanter

ANS:- A

 

30. The recommended scan field of view (SFOV) for a CT examination of the cervical spine is:

A. 9.6 cm

B. 15.0 cm

C. 25.0 cm

D. 50.0 cm

ANS:- D

 

31. Because of its inherent iodine concentration, the thyroid gland appears __________ on CT images.

A. hypodense

B. isodense

C. hyperdense

D. mottled

ANS:- C

 

32. Air trapping within the trachea and bronchial tree may be optimally demonstrated with multiplanar volume reconstructions (MPVRs) of the thorax known as:

A. Maximum intensity projections (MIPs)

B. 3D volume renderings

C. Shaded-surface displays (SSDs)

D. Minimum intensity projections (min-IPs)

ANS:- D

 

 

 

BOOK LINK :- Textbook of Radiology for X-ray, CT, MRI, BSc, BRIT and MSc Technicians

 

idn poker online

slot mental

wild bandito

pg soft

https://elephantparis.com/wp-content/mahjong-ways/

rtp slot

slot bonus new member

slot myanmar

slot demo

slot qris