| https://sph.uhas.edu.gh/pay4d | https://redboston.edu.co/images/ | https://www.utsvirtual.edu.co/bo-slot | http://uda.ub.gov.mn/bo-togel/ | http://eservicetraining.bbs.gov.bd/slot-gacor | https://www.utsvirtual.edu.co/bocoran-slot/ | http://pca.unh.edu.pe/slot-deposit-pulsa/ | http://www.otcc.unitru.edu.pe/akun-maxwin/ | http://www.otcc.unitru.edu.pe/akun-wso/ | http://www.otcc.unitru.edu.pe/slot-bonus-new-member-100 | http://www.otcc.unitru.edu.pe/akun-gacor | http://www.otcc.unitru.edu.pe/bo-pay4d | http://www.class.jpu.edu.jo/pay4d | https://reb.gov.jm/pay4d | http://gcp.unitru.edu.pe/ | https://ihl.iugaza.edu.ps/slot-dana/ | https://siwes.nileuniversity.edu.ng/gacor303 | https://www.federalpolyede.edu.ng/toto-slot-168 | https://njhs.nileuniversity.edu.ng/slot-winrate-tertinggi | https://palarongpambansa2023.marikina.gov.ph/pay4d/ | https://ihr.uhas.edu.gh/oxplay | https://serbifin.mx/slot-dana/ | http://eservicetraining.bbs.gov.bd/bocoran-slot | https://www.uts.edu.co/laskar303 | https://www.uts.edu.co/bethoki303 | https://www.uts.edu.co/server4d | https://www.uts.edu.co/mbs303 | https://www.utsvirtual.edu.co/laskar303/ | https://ihl.iugaza.edu.ps/bethoki303 | https://idnslot.top/ | https://palarongpambansa2023.marikina.gov.ph/server4d | https://ihl.iugaza.edu.ps/mbs303 | https://palarongpambansa2023.marikina.gov.ph/ratuslot303/ | https://redboston.edu.co/pqrs/ | https://ucami.edu.ar/spin303/ | https://sop.uhas.edu.gh/4d-slot | https://eudem.mdp.edu.ar/slot-hoki/ | https://laskar303.cc/ | https://bethoki303.club/ | https://server4d.wiki/ | https://ratuslot303.top/ | https://mbs303.shop/ | https://spin303.xyz/ | https://rtplaskar.life/ | https://rtpbethoki303.top/ | https://rtpjitu.top/ | https://rtpratuslot303.com/ | https://rtpspin303.com/ |
Cellular And Tissue Level Of Organigestion MCQs 1 - radiologystar

Cellular And Tissue Level Of Organigestion MCQs 1

 

Looking for a comprehensive resource to test your knowledge of Cellular And Tissue Level Of Organigestion MCQs 1 ? Look no further than our Cellular And Tissue Level Of Organigestion MCQs 1 Our multiple-choice questions cover a wide range of topics related to anatomical terminology, including body planes, directions, cavities, organs, systems, and structures. With detailed explanations for each answer, our MCQs are an excellent tool for students, medical professionals, and anyone looking to expand their knowledge of the human body. Try our Cellular And Tissue Level Of Organigestion MCQs 1 today and see how much you know!

 

1. Which among the following defines GPI anchored proteins
(A) Integral proteins of the plasma membrane
(B) Peripheral proteins of the plasma membrane
(C) Proteins that bind to ion-gated channels in the plasma membrane
(D) None of the above

Ans. B

2. The network of interlinking filaments And tubules that provide a cell with Shape and stability is referred to as The
(A) Cytoskeleton
(B) Cytoscaffold
(C) Cytostructure
(D) Vacuoles

Ans. A

3. Cell signaling is
(A) Intercellular
(B) Intracellular
(C) Both (a) and (b)
(D) None of the above

Ans. C

4. Carrier proteins take part in
(A) Water transport
(B) Active transport of ions
(C) Passive transport of ions
(D) None

Ans. B

5. Which of the organelle is not Membrane bounds
(A) Ribosome
(B) Nucleolus
(C) Centriole

(D) All of these

Ans. D

6. What structure of the cell is Responsible for packaging DNA, Reinforcing mitosis, preventing DNA Damage, and controlling DNA Replication
(A) Chromatin
(B) Glycosomes
(C) Nucleus
(D) Plasma membrane

Ans. A

7. The Cell theory is not applicable too
(A) Fungi
(B) Algae
(C) Virus
(D) Microbes

Ans. C

8. Paracrine messenger molecules are Usually

(A) Large
(B) Stable
(C) Unstable
(D) Amphoteric

Ans. C

9. Which of the following statements is True about chromosomes
(A) It is present within the nucleus
(B) It carries genes and helps in inheritance
(C) It is composed of DNA in the form of Chromatin and protein
(D) All of the above

Ans. D

10. Which of the following statements is True about the Golgi bodies
(A) It is a sac-like organelle
(B) It is located near the nucleus
(C) It helps in transporting the particles throughout the cell
(D) All of the Above

Ans. D

11. Which organelle have-functions to Package and deliver proteins
(A) Golgi body
(B) Lysosome
(C) Endoplasmic reticulum
(D) Mitochondria

Ans. A

12. Which of the following is not a Connection between plasma Membrane of adjacent cell
(A) Desmosome
(B) Tight junction
(C) Gap junction
(D) Transverse junction

Ans. D

13. Which one of the following organelles Digests the old organelles that are no longer useful to the cells
(A) Ribosomes
(B) Mitochondria
(C) Lysosomes
(D) Chromatin

Ans. C

14. Which of the following cell organelles Is present in plant cells and absent in Animal cells
(A) Nucleus
(B) Vacuole
(C) Chloroplast
(D) Cytoplasm

Ans. C

15. rRNA is synthesized by
(A) Cytoplasm
(B) Golgi body
(C) Nucleolus
(D) Cell wall

Ans. C

16. What structure of the ell is Responsible for packaging DNA, Reinforcing mitosis, preventing DNA Damage, and controlling DNA Replication
(A) Chromatin
(B) Glycosome
(C) Nucleus
(D) Plasma membrane

Ans. A

17. The fluidity of the plasma membrane Increases with
(A) Increase in unsaturated fatty acids in the membrane
(B) Increase in saturated fatty acids in the membrane
(C) Increase in glycolipid content in the membrane
(D) Increase in phospholipid content in the membrane

Ans. A

18. What structure of the cell is like tiny, Finger-like extensions of the plasma Membrane that increases the cell’s surface area
(A) Filaments
(B) Microfilament
(C) Microtubule
(D) Microvilli

Ans. D

19. Microfilaments are composed of a Protein called
(A) Tubulin
(B) Actin
(C) Myosin
(D) Chitin

Ans. B

20. Which of the following statements Regarding exocytosis is correct
(A) Is always employed by cells for secretion
(B) Takes up large molecules from the extracellular space
(C) Allows the retrieval of elements of the cell membrane
(D) ls used to deliver material into the extracellular space

Ans. D

21. The plasma membrane provides the Outer boundary of
(A) The nucleus
(B) The mitochondria
(C) The cell
(D) Vacuoles

Ans. C

22. Golgi complex originates from
(A) Nuclear membrane
(B) Cell plate
(C) Ribosomes
(D) Endoplasmic Reticulum

Ans. D

23. Which of the following cell organelles Regulates the entry and exit of Molecules to and from the cell
(A) Lysosomes
(B) Golgi bodies
(C) Cell membrane
(D) Mitochondria

Ans. C

24. Which is not an example of Transmembrane transport between Different subcellular compartments
(A) Transport from the stroma into thylakoid space
(B) Transport from the cytoplasm into the lumen of the endoplasmic reticulum
(C) Transport from the endoplasmic reticulum into the Golgi complex
(D) None of the above

Ans. C

25. Which of the following signaling is Involved in Paracrine signaling
(A) Chemical signaling
(B) Synaptic transmission
(C) Hormonal Communication
(D) Autostimulation of cell

Ans. A

26. Which of the following cell organelles Is absent in animal cells and present in A plant cell
(A) Cell wall
(B) Cytoplasm
(C) Vacuoles
(D) Mitochondria

Ans. A

27. This structure is called the power-House of the cell because it generates The cell’s energy
(A) Ribosome
(B) ATP
(C) Mitochondria
(D) Endoplasmic reticulum

Ans. C

28. Cell organelles are located within Of the cell.
(A) Nucleus
(B) Cytoplasm
(C) Cell membrane
(D) Lysosomes

Ans. B

29. This cell organelle does not contain DNA
(A) Nucleus
(B) Mitochondria
(C) Lysosomes
(D) Chloroplast

Ans. C

30. Animal cells are interconnected by
(A) Plasma Membrane
(B) Cell wall
(C) Desmosome
(D) Plasmodesmata

Ans. C

31. The cytoplasm of the cell is consist of How much % of water
(A) 30%
(B) 20%
(C) 50%
(D) 80%

Ans. D

32. Which cell is the longest in the human Body
(A) Muscle cells
(B) Nerve cells
(C) Bone cells
(D) gland cells

Ans. B

33. Which of the following statements is True about the Nucleus
(A) It is absent in prokaryotes
(B) It is called the brain of the cell
(C) It contains DNA and other genetic materials.
(D) All of the above

Ans. D

34. Name the process in which the Ingestion of material by the cells is Done through the plasma membrane
(A) Egestion
(B) Diffusion
(C) Osmosis
(D) Endocytosis

Ans. D

35. Cells can communicate with one Another via
(A) Chemical messengers
(B) Hormone
(C) Gap junctions
(D) All of these

Ans. D

36. The resting potential membrane is Determined by
(A) Potassium-ion gradient
(B) Sodium-ion gradient
(C) Bicarbonate-ion gradient
(D) None

Ans. A

37. The liquid found inside a cell is
(A) Cytosol
(B) Centrioles
(C) Centrosome Matrix
(D) Microfilament

Ans. A

38. Site which serves as the synthesis and Assembly of ribosomes
(A) Peroxisome
(B) Plasma membrane
(C) Chromatin
(D) Nucleolus

Ans. D

39. Which of the following cell organelles Is present in animal cells and absent in Plant cells
(A) Nucleus
(B) Centrosome
(C) Golgi bodies
(D) All of the above

Ans. B

40. This organelle functions in cellular Respiration
(A) Mitochondria
(B) Lysosome
(C) Endoplasmic reticulum
(D) Golgi apparatus

Ans. A

41. This area of the cell is à thin flexible Layer that separates fluid into Intracellular and extracellular fluid
(A) Plasma membrane
(B) Nucleolus
(C) Chromatin
(D) Peroxisome

Ans. A

42. Distribution of intrinsic proteins in The plasma membrane is
(A) Random
(B) Symmetrical
(C) Asymmetrical
(D) None

Ans. C

43. The endoplasmic reticulum functions To

(A) Transport materials
(B) Destroy old cell parts
(C) Make ribosomes
(D) Package proteins

Ans. A

44. A cell without a cell wall is termed as
(A) Tonoplast
(B) Protoplast
(C) Symplast
(D) Apoplast

Ans. B

45. The liquid found inside a cell is
(A) Cytosol
(B) Centrioles
(C) Centrosome Matrix
(D) Microfilament

Ans. A

46. Which of the following are the basic Categories of chemical signaling found In multicellular organisms
(A) Paracrine signaling
(B) Autocrine signaling
(C) Endocrine signaling
(D) All of the above

Ans. D

47. Which structure is responsible for fat Metabolism
(A) Smooth endoplasmic reticulum
(B) Plasma membrane
(C) Nucleus
(D) Enzyme

Ans. A

48. Which organelle is particularly Important for the synthesis, folding, modification, and transport of proteins Within the cell
(A) The endoplasmic reticulum
(B) The mitochondria
(C) The nucleus
(D) In the vacuoles

Ans. A

49. Which organelle is responsible for Destroying worn-out cell parts
(A) Lysosomes
(B) Mitochondrion
(C) Golgi apparatus
(D) Ribosomes

Ans. A

50. The spherical structured organelle That contains the genetic material is
(A) Cell walls
(B) Ribosomes
(C) Nucleus
(D) Mitochondria

Ans. C

51. Plasmodesmata are located in narrow Areas of
(A) Cell walls
(B) Protoplasm
(C) Cellulose
(D) Nuclei

Ans. A

52. Which membrane controls what Enters and leaves the cell
(A) Mitochondrion
(B) Golgi apparatus
(C) Plasma membrane
(D) Cell membrane

Ans. D

53. Name the process in which the passage Of water goes from a region of higher concentration to a region of lower concentration through a semi-permeable membrane
(A) Diffusion
(B) Osmosis
(C) Both a and b
(D) Neither a nor b

Ans. B

54. Genetic material is contained within The of The cell
(A) Ribosomes
(B) Cytoplasm
(C) Nucleus
(D) Nucleolus

Ans. C

55. Basic function of cell membranes Contributes in
(A) Regulating the flow of material into and outside the cell
(B) Maintaining the cell shape and size
(C) Controlling all cellular activities
(D) Storing cell material

Ans. A

56. How many types of cell signaling are There
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

Ans. C

57. The outer boundary of the cell which Makes up the three main parts of the human cell is the
(A) Plasma membrane
(B) Cytoplasm
(C) Nucleus
(D) Enzymes

Ans. A

58. Which among the following is known As mitoplast
(A) Mitochondria without outer membrane
(B) Mitochondria without inner membrane
(C) Mitochondria without membranes
(D) Another name for mitochondria

Ans. A

59. Glycolipids in the plasma membrane Are located at

(A) Inner leaflet of the plasma membrane
(B) The outer leaflet of the plasma membrane
(C) Evenly distributed in the inner and outer leaflets
(D) It varies according to cell types

Ans. B

60. Which of the following denotes the Elasticity of bio-membrane in Animal Cells
(A) Extrinsic protein
(B) Intrinsic proteins
(C) Carbohydrates
(D) Lipid

Ans. D

61. Identify the correct statement For the animal cells
(A) They lack a cell wall
(B) They have an independent structure
(C) They have a definite structure
(D)They can never have chloroplast

Ans. C

62. This jellylike substance inside the Plasma membrane in which all cell Organelles are floating is
(A) Cytoplasm
(B) Tonoplasm
(C) Karyoplasm
(D) Cell sap

Ans. A

63. After transporting and modifying Proteins and lipids, the Golgi Apparatus packages them into
(A) Vesicles
(B) Vacuoles
(C) Lysosomes
(D) The Golgi apparatus

Ans. A

64. Which is found in the center of the cell And controls cell activity
(A) Nucleus
(B) Mitochondria
(C) Cytosol
(D) Ribosomes

Ans. A

65. What separates the nucleus from the cytoplasm of the cell
(A) The cytosol
(B) The nucleolus
(C) The nuclear envelope
(D) Mitochondria

Ans. C

66. Which of the following signal molecules Is NOT used for extracellular signaling

(A) Autocrine
(B) Endocrine
(C) Paracrine
(D) Cyclic AMP

Ans. D

67. Which of the following is a single Membrane-bound organelle
(A) Vacuole
(B) Golgi Apparatus
(C) Endoplasmic Reticulum
(D) All of the above

Ans. D

68. Which of the following organelles Could be described as “a compartment Filled with water containing inorganic And organic molecules
(A) A vacuole
(B) A ribosome
(C) A lysosome
(D) A cell

Ans. A

69. Lysosomes are known as “suicidal Bags” because
(A) Parasitic activity
(B) Presence of food vacuole
(C) Hydrolytic activity
(D) Catalytic activity

Ans. C

70. Which organelle digests other, worn-Out organelles, as well as food Particles and engulfed viruses and Bacteria
(A) The lysosomes
(B) The mitochondria
(C) The vacuoles
(D) Golgi apparatus

Ans. A

71. Which area of the cell surrounds the Nucleus and regulates the passage of Substances from the nucleus
(A) Mitochondria
(B) Chromatin
(C) Microtubules
(D) Nuclear envelope

Ans. D

72. Cell theory does not apply to
(A) Virus
(B) Microorganisms
(C) Fungi
(D) Algae

Ans. A

73. Where are the cell’s chromosomes Stored
(A) In the endoplasmic reticulum
(B) In the nucleus
(C) In the vacuoles
(D) The Golgi apparatus

Ans. B

74. Components of 70 S ribosomes are
(A) 50 S and 30S
(B) 50 S and 20 S
(C) 40 S and 40S
(D) 40 S and 30 S

Ans. A

75. Which is involved in the synthesis of Phospholipids
(A) Mitochondria
(B) Cytoplasm
(C) Endoplasmic Reticulum
(D) Smooth Endoplasmic Reticulum

Ans. D

76. Glycocalyx is associated with
(A) Cell wall
(B) Plasma membrane
(C) Nucleus
(D) Ribosomes

Ans. B

77. Which structure is Located within the Nucleus, it is responsible for producing Ribosomes
(A) Centrosome
(B) Nucleolus
(C) Lysosome
(D) Endoplasmic reticulum

Ans. B

78. The membrane around the vacuole is Called
(A) Vacuoplast
(B) Leucoplast
(C) Cytoplast
(D) Tonoplast

Ans. D

79. Cell was discovered by
(A) Leeuwenhoek
(B) Robert Hooke
(C) Robert Swanson
(D) Robert Brown

Ans. B

80. Cell division is also known as.
(A) Interphase
(B) Meiosis
(C) Mitosis
(D) Replication

Ans. C

81. Name the process in which the membrane of a vesicle can fuse with The plasma membrane and extrude its Contents to the surrounding medium
(A) Exocytosis
(B) Endocytosis
(C) Osmosis
(D) Diffusion

Ans. A

82. Which organelle acts as an assembly Line where proteins are synthesized From RNA
(A) Lysosomes
(B) The Golgi apparatus
(C) Ribosomes
(D) Vacuoles

Ans. C

83. Which helps to form the cytoskeleton Of the cell
(A) Vaults
(B) Mitochondria
(C) Microfilaments
(D) Nuclear Envelope

Ans. C

84. Protein iceberg in the sea of lipid’. This statement was used as a protein iceberg in the sea of lipid’. This statement was used for
(A) Unit membrane model
(B) Sandwich model
(C) Fluid mosaic model
(D) Danielle model

Ans. C

85. Which Organelle is called a ‘protein factory’
(A) Mitochondria
(B) Ribosomes
(C) Chloroplast
(D) Lysosomes

Ans. B

87. Which is the correct sequence of the mitosis
(A) Metaphase, anaphase, telophase, prophase
(B) Prophase, anaphase, metaphase, telophase
(C) Prophase, metaphase, anaphase, telophase
(D) Telophase, metaphase, prophase, anaphase

Ans. C

88. Below which organelles are involved in the initiation of the intrinsic pathway of the apoptosis process
(A) ER
(B) Lysosome
(C) Mitochondria
(D) All of the Above

Ans. C

89. Which portion of the cells is responsible for disposal of waste, maintaining its shape and integrity
(A) Organelles
(B) Enzymes
(C) Plasma membrane
(D) Phagocytosis

Ans. D

99. The rough endoplasmic reticulum has located on the cell
(A) Lysosomes
(B) Cytosol
(C) Ribosomes
(D) Proteins

Ans. C

100. Which phenomenon is called cell drinking
(A) Pinocytosis
(B) Exocytosis
(C) Endocytosis
(D) Phagocytosis

Ans. A

101. This structure is a stack of 3 to 10 disc-shaped envelopes bound by a membrane which sorts, packages proteins and membranes
(A) Exocytosis
(B) Ribosomes
(C) Golgi apparatus
(D) Lysosomes

Ans. C

102. Which of the following cell organelles are found inside the nucleus
(A) The nucleolus
(B) The Golgi apparatus
(C) Lysosomes
(D) Mitochondria

Ans. A

103. What will happen if a cell membrane is gets damaged
(A) Cell will die due to starvation
(B) New plasma membrane will start growing
(C) Exchange of material will get stopped
(D) None of the above

Ans. B

104. Below which organelles are not a double membrane-bound
(A) Chloroplast
(B) Mitochondria
(C) Endoplasmic Reticulum
(D) All of the Above

Ans. C

105. Below which organelles are directly responsible for the formation of the proteins in the cell
(A) Lysosomes
(B) Vacuoles
(C) Centrioles
(D) Ribosomes

Ans. D

106. Phosphatidylserine residues in the plasma membrane are located at the
(A) Inner leaflet of the plasma membrane
(B) Outer leaflet of the plasma membrane
(C) Equally distributed in the inner and outer leaflet
(D) None

Ans. A

107. The jelly-like substance contained inside the cell is called as
(A) Cytoplasm
(B) Ectoplasm
(C) Nucleoplasm
(D) None of the above

Ans. A

108. The smallest cell of the human body is known as
(A) RBC
(B) WBC
(C) Egg Cell
(D) Nerve Cell

Ans. A

109. The complex formed by the linkage of the carbohydrates in the membrane with lipids is termed as
(A) Glycolipid
(B) Sphingolipid
(C) Phospholipid
(D) Cholesterol

Ans. A

110. Name the surrounding boundary of the cell is
(A) Plasma membrane
(B) Cytoplasm
(C) Nuclear membrane
(D) None of the above

Ans. A

 

 

FOR MORE ANATOMY MCQs CLICK HERE

 

 

BOOK LINK:- Human Anatomy and Physiology Coloring Book with Facts and MCQ’s (Multiple Choice Questions): Anatomy Study Guide, Anatomy and Physiology Workbook and … School Students

idn poker online

slot mental

wild bandito

pg soft

https://elephantparis.com/wp-content/mahjong-ways/

rtp slot

slot bonus new member

slot myanmar

slot demo

slot qris